NINGBO ZHENHAI BOLANG METAL PRODUCTS FACTORY
Дома> Производи> Делови за машини> Машини за мелење Домување делови за собрание на главата> Машини за мелење на мелење на цинк
Машини за мелење на мелење на цинк
Машини за мелење на мелење на цинк
Машини за мелење на мелење на цинк

Машини за мелење на мелење на цинк

Начин на плаќање:L/C,T/T,Paypal
Инкотерм:FOB,CIF
Мин. Со цел:5000 Piece/Pieces
Транспорт:Ocean,Air
Порт:Ningbo,Shanghai
option:
  • Packaging:carton
  • length:146.6
  • thickness:3.6
  • weight:116.5g
  • Normal Precision Tolerance:±0.025
  • Special Precision Tolerance:±0.01

  • Атрибути на производо...
  • Пакување и испорака
  • Опис на производот
  • Способност за набавка...
  • Other information
Атрибути на производо...

Модел бр.L167112

БрендBLG

IncotermFOB,CFR,CIF,FCA

Casting MachineCold Chamber

DeckDouble

NC MachineBrother,Japan

StatusCustom Made

Cavity Number2

Raw MaterialZinc Alloy

Surface FinishShot Blasting

TypePower System

Size146.6*143.1*61.7

Пакување и испорака
Продажни единици: Piece/Pieces
Тип на пакет: картон, палета на ЈП, кутија за проток на ЈП, челична кутија, дрвена палета, сад
Пример за слика:
Опис на производот

Оваа p уметност ја користи областа на машини за мелење, суровината на овој дел од машинската обработка е Zamark5 . Главните процеси на овие делови за машини се d , т.е. кастинг, експлозирање на шут, мелење ЦПУ.


Кастингот со висок притисок на цинк легура е вообичаен процес на производство на инженеринг што се користи за производство на разни производи од легура на цинк. Овој процес обично ги вклучува следниве чекори:

Избор на легура на цинк: Изберете ја легурата на цинк што е погодна за специфична апликација. Различни легури на цинк имаат различни физички и хемиски својства што можат да се користат за различни области на примена.

Дизајн и производство на мувла: Дизајн и производство на калапи или умира за кастинг на умирање под висок притисок. Овие калапи обично се прават од цврсти метални материјали, како што е челик, за да издржат големи притисоци и температури.

Топење на легурата: Загрејте го избраниот материјал за легура на цинк до неговата точка на топење, претворајќи го во течност.

Инјекција: Инјектирајте ја стопената легура на цинк во подготвените калапи. Овој чекор обично се прави под голем притисок за да се обезбеди материјалот да ги исполнува сите детали од калапот.

Ладење и зацврстување: Изладете ја легурата на цинк во рамките на калапот за да ја зацврстите во посакуваната форма. Овој процес може да потрае некое време, во зависност од користената легура на цинк и големината на делот.

Одвојување на мувла и отстранување на дел: Отворете ги калапите и извадете ги ладените и зацврстените делови од легура на цинк. Ова често бара специјализирана опрема бидејќи калапите можат да бидат големи и тешки.

Чистење и завршување: Исчистете ги деловите, отстранувајќи ги останатите остатоци и дефекти. Последователните површински третмани, како што се сликање, позлата или полирање, можат да се применат за подобрување на изгледот и перформансите.

Лиењето со висок притисок на цинк легура најчесто се користи за производство на автомобилски компоненти, куќишта за електронски уреди, предмети за домаќинства, градежен хардвер и разни други индустриски и потрошувачки производи. Тој нуди предности како што се висока прецизност, висока ефикасност на производството и одличен квалитет на површината, што го прави погоден за големо производство и производство на прецизни делови.


92.Zinc Die Casting Milling Machines Head Assembly Case 2022-12-14

Main User

Способност за набавка...

Пакувањекартон, палета на ЈП, кутија за проток на ЈП, челична кутија, дрвена палета, сад

Продуктивност100000/year

ТранспортOcean,Air

Место на потеклоКина

Способност за снабдување100000/year

СертификатIATF16949,ISO14001,ISO45001

HS код8503009090

ПортNingbo,Shanghai

Начин на плаќањеL/C,T/T,Paypal

ИнкотермFOB,CIF

Дома> Производи> Делови за машини> Машини за мелење Домување делови за собрание на главата> Машини за мелење на мелење на цинк

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

To: NINGBO ZHENHAI BOLANG METAL PRODUCTS FACTORY

Recommended Keywords

Copyright © 2024 NINGBO ZHENHAI BOLANG METAL PRODUCTS FACTORY Сите права се задржани.

Испрати Испраќам барање
*
*

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати