NINGBO ZHENHAI BOLANG METAL PRODUCTS FACTORY
Дома> Производи> Машинска обработка со голема прецизност> ЦПУ мелење> Алуминиумски умираат CNC куќишта Булдожер делови ADC12
Алуминиумски умираат CNC куќишта Булдожер делови ADC12
Алуминиумски умираат CNC куќишта Булдожер делови ADC12
Алуминиумски умираат CNC куќишта Булдожер делови ADC12

Алуминиумски умираат CNC куќишта Булдожер делови ADC12

Начин на плаќање:L/C,T/T,Paypal
Инкотерм:FOB,CIF
Мин. Со цел:5000 Piece/Pieces
Транспорт:Ocean,Air
Порт:Ningbo,Shanghai
option:
  • Packaging:carton
  • length:359.6
  • thickness:7.6
  • weight:712.4g
  • Normal Precision Tolerance:±0.025
  • Special Precision Tolerance:±0.01

  • Атрибути на производо...
  • Пакување и испорака
  • Опис на производот
  • Способност за набавка...
Атрибути на производо...

Модел бр.L015301

БрендBMG

место на потеклоКина

статусКористени

Видео фабричка инспекцијаОбезбедени

Извештај за механички тестОбезбедени

Тип на маркетингТопол производ 2019 година

IncotermFOB,CFR,CIF,FCA

Casting MachineCold Chamber

DeckDouble

NC MachineBrother,Japan

Raw MaterialAluminum Alloy

StatusCustom Made

Surface FinishSpray Coating

TypePower System

Cavity Number1

Size359.6*82.6*326.4

Пакување и испорака
Продажни единици: Piece/Pieces
Тип на пакет: картон, палета на ЈП, кутија за проток на ЈП, челична кутија, дрвена палета, сад
Пример за слика:
Опис на производот

Оваа p уметност ја користи во областа Булдожер, суровината на овие делови од машините е ADC12 . Главните процеси на овие делови за машинска обработка со голема прецизност се d , т.е. кастинг, мелење ЦПУ, обложување на спреј.

Предности на интегралното формирање:

Комплексна геометрија: Интегралното формирање преку леење на умирање под висок притисок е особено поволно за делови со сложени форми, како што се сложени дизајни, тенки wallsидови, потколеници и внатрешни карактеристики. Овие сложени карактеристики можат точно да се реплицираат во калапот, што резултира во готов дел што одговара на наменетиот дизајн без потреба од дополнителна машинска обработка или склопување.

Намалени толеранции: Традиционалните процеси на склопување често воведуваат дополнителни толеранции како резултат на варијации во одделни компоненти. Интегралното формирање ги минимизира овие варијации, што доведува до построги толеранции и подобрена точност на дел.

Подобрена јачина: Делови создадени преку интегрално формирање имаат тенденција да имаат подобар структурен интегритет затоа што микро структурата на металот останува конзистентна во целиот дел. Ова може да резултира во поголема јачина и издржливост во споредба со склоповите каде што повеќе компоненти се споени.

Заштеда на време и трошоци: Елиминирање на потребата за одделни чекори за склопување и машинска обработка го насочува процесот на производство и ги намалува трошоците за работна сила и материјалот. Покрај тоа, целокупното време на олово за деловно производство е значително намалено.

Конзистентност: Бидејќи интегралното формирање создава улога во еден чекор, обезбедува конзистентност во текот на целиот дел, минимизирајќи го потенцијалот за погрешно поставување или варијации што може да се појават за време на склопувањето.

Намален отпад: Традиционалните процеси на производство можат да создадат отпад поради вишок отстранување на материјалот за време на машинска обработка или отпад од неусогласеност за време на склопувањето. Интегралното формирање при кастинг со висок притисок го намалува отпадот со директно создавање на посакуваната форма на дел.

Размислувања:

Додека интегралното формирање при кастинг со висок притисок нуди бројни придобивки, важно е да се земат предвид факторите како што се дизајнот на мувла, материјалните својства и сложеноста на дел. Правилното дизајнирање на мувла и оптимизацијата на процесите се клучни за да се осигури дека стопениот метал тече и точно ги исполнува сите сложени карактеристики. Покрај тоа, одредени делови со екстремно тесни толеранции или специјализирани барања сè уште може да бараат одредена машинска обработка или завршна обработка.

Во суштина, интегралното формирање на можност за кастинг со висок притисок го револуционизира производството на дел со создавање сложени и целосни делови во еден чекор, што доведува до подобрена точност, конзистентност и ефикасност.



Mot 2282 JpgMot 2277 Jpg

Способност за набавка...

Пакувањекартон, палета на ЈП, кутија за проток на ЈП, челична кутија, дрвена палета, сад

Продуктивност50000/year

ТранспортOcean,Air

Место на потеклоКина

Способност за снабдување50000/year

СертификатIATF16949,ISO14001,ISO45001

HS код7616991090

ПортNingbo,Shanghai

Начин на плаќањеL/C,T/T,Paypal

ИнкотермFOB,CIF

Дома> Производи> Машинска обработка со голема прецизност> ЦПУ мелење> Алуминиумски умираат CNC куќишта Булдожер делови ADC12

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

To: NINGBO ZHENHAI BOLANG METAL PRODUCTS FACTORY

Recommended Keywords

Copyright © 2024 NINGBO ZHENHAI BOLANG METAL PRODUCTS FACTORY Сите права се задржани.

Испрати Испраќам барање
*
*

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати